Queer Shorts

Queer Shorts - Válogatás a Friss Hús legjobb LMBTQ rövidfilmjeiből

Az idei évben a Humen Fesztivál programjába a közelmúlt legjobb LMBTQ rövidfilmjei is bekerülnek a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál közreműködésével. A Queer Shorts blokkja különböző élethelyzetekben keresi ugyanarra az örök kérdésre a választ, hogy hogyan érhető el a boldogság.

 

Skipping Stones (rendezte: Blaž Slana)
Mitja visszatér Szlovéniába, miután Berlinben próbált szerencsét. Otthon a párja, Bojan várja. Mitja azonban olyan titkot hozott magával, ami kettejük kapcsolatában kerülhet, és keresi a megfelelő időpontot, hogy ezt el tudja mondani.

 

The Love Letter (rendezte: Atara Frish)
Az izraeli Atara Frish rövidfilmje, a The Love Letter – nem meglepő módon – egy szerelmeslevélről szól, amit a hadseregben szolgáló fiatal lány, Noa talál a szekrényében.

 

Rubber Dolphin (rendezte: Ori Aharon)
Tel-Aviv egy kis lakásában két férfi: találkoznak, eltöltenek egy éjszakát és szerelembe esnek. Kérdés, hogy ez a szerelem kitart-e reggelig?

 

Whole (rendezte: Slava Doytcheva)
A karrierjét színésznőként kezdő, bolgár Slava Doytcheva rendezését, a Whole-t az önmagunkkal való szembenézésnek szenteli: főhősének, Yanának ráadásul ezt egy családi esküvőn kell megtennie.

Queer Shorts – Válogatás a Friss Hús legjobb LMBTQ rövidfilmjeiből
bolgár, izraeli, szlovén, rövidfilmes blokk, 88 perc
felirat: angol és magyar
korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott

 

Vetítés dátuma: 2019. 09. 14. 20:30

 

Rendezők: Blaž Slana, Atara Frish, Ori Aharon, Slava Doytcheva