Rövid történet a zöld bolygóról

Rövid történet a zöld bolygóról (Breve historia del planeta verde, 2019)

Tania egy transz lány, aki Buenos Aires diszkóiban lép fel. A meleg Pedro csak tánc közben érzi szabadnak magát, a pincérnő Daniela pedig épp egy szakításon van túl. Ők hárman a legjobb barátok, és amikor Tania nagymamája meghal, együtt indulnak az örökséget képező vidéki házba. Itt derül ki, hogy utolsó éveiben a nagymamának egy földönkívüli lény volt a társasága. A nagymama utolsó kívánsága, hogy a lényt Tania vigye vissza oda, ahol az először megjelent. Ahogy a három barát útra kel az ismeretlen hely felé, a nehéz terepen le kell győzni saját félelmeiket, mielőtt túl késő lenne.

 

„Sok olyan dolog létezik, amit nem is tudunk elképzelni” – a veterán argentin rendező, Santiago Loza szó szerint a földöntúli elfogadás mellett tesz hitet. Három hőse marslakóként bolyong a nagyvárosban, az óriási metropolisz elidegenített közegében. Amikor a vidék csendjében még egy náluk is kívülállóbb teremtményre bukkannak, önfeláldozó módon indulnak a megsegítésére, mert pontosan tudják, milyen a társadalom peremén, magányosan létezni.

 

Santiago Loza filmjének premiere a 2019-es Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol elnyerte a legjobb LMBTQ témájú játékfilmnek járó Teddy-díjat.

Rövid történet a zöld bolygóról (Breve historia del planeta verde)
argentin, dráma, 75 perc, 2019
felirat: magyar
korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott

 

Vetítés dátuma: 2019. 09. 14. 18:30

 

Rendező: Santiago Loza
Szereplők: Romina Escobar, Paula Grinszpan, Luis Soda